Одобрени са 202 проекта по Първи краен срок на процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП
Фотография: weberundpartner.de

Одобрени са 202 проекта по Първи краен срок на процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 публикува списъка с одобрените за финансиране проектни предложения (Решение № РД-16-1035/26.11.2015 г.) по Първи краен срок (от общо три) към процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“. Пълният списък е качен тук, а сред бенефициените са и клиентите на Приорити ООД.

Списъкът с резервните проектни предложения, които също са получили положителна оценка, но за които не е достигнало финансиране, пък може да се види тук.

В изявление пред медиите днес министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че Управляващият орган търси възможността за увеличаване на бюджета на процедурата с приблизително 100 милиона лева. В случай че бъде взето такова решение, още 200 на брой предложения ще бъдат дофинансирани.

От министерството ще се опитат договорите по одобрените проектни предложения по Първи краен срок да бъдат подписани преди празниците.

В процес на оценка са подадените заявления по Втори краен срок (общо 280 бр.). Резултатите от оценката им вероятно ще излязат до края на годината, а договорите ще се подписват през януари 2016-а. По същото време се очаква да разберем одобрените проектните предложения по Трети краен срок, които са общо 203 на брой.

По думите на Лукарски, тази процедура се различава коренно не само от това, което е провеждано в МИ, но и в начина на оценяване. „За първи път имаме кандидатстване по електронен път, което създаде на хората от управляващия орган предизвикателства.“, каза той и заяви, че толкова прозрачна процедура не е провеждана до момента. И май ще се окаже прав.

Източник: Агенция Фокус

Още новини