Програми за кандидатстване през 2014 г.

Програми за кандидатстване през 2014 г.

Под председателството на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова се проведе редовно заседание на Съвета за координация при управление на средствата от Европейския съюз на ниво министри, отговорни за управление на средствата от ЕС.

Под председателството на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова се проведе редовно заседание на Съвета за координация при управление на средствата от Европейския съюз на ниво министри, отговорни за управление на средствата от ЕС. По време на заседанието бяха представени схемите и мерките по програмите за програмен период 2014-2020 година, които ресорните министерства възнамеряват да обявят в следващите месеци. По Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", предстои да бъдат обявени процедури, насочени към насърчаване на активни работещи младежи, подкрепа за заетост и независим живот. По Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" предстои да бъде обявена процедура за подкрепа на инвестициите за технологично обновление с цел повишаване на ефективността и продуктивността на предприятията.

По Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" се планират процедури в двете приоритетни направления: образование и учене през целия живот и образователна среда за активно социално приобщаване.

По Оперативна програма „Региони в растеж", се предвижда да бъдат обявени процедури свързани с изпълнението на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие; инвестициите в образованието; опазването и развитието на природно културното наследство, регионални пътища и техническата помощ по програмата.

По Оперативна програма „Околна среда", предстои да бъдат обявени схеми и мерки в направления „Води", „Натура 2000", „Биоразнообразие" и „Превенция на риска от наводнение".

По Програмата за развитие на селските райони се предвижда да бъдат обявени: прием за млад фермер, целеви прием за сектор „Овощарство и зеленчукопроизводство", както и прием по мярката „Основни услуги и обновяване на селата".

По Програмата за морско дело и рибарство се предвижда се да бъдат отворени за прием мерки за насърчаване на устойчиви рибарство и аквакултури и свързаното с тях преработване, както и мерки за стимулиране на прилагането на общата политика в областта на рибарството и повишаване на заетостта и териториалното сближаване.

Информация за всички актуални и предстоящи програми за финансиране, може да получите, като се свържете с нас.

Източник: www.eufunds.bg.

Още новини