Процедура Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия е отворена за кандидатстване

Процедура „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия “ е отворена за кандидатстване

Управляващ орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 стартира процедурата за подбор на проектни предложения по процедура BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия (МСП)“

Целта на процедурата е подобряване на производствения капацитет на малките и средните предприятия с цел повишаване на тяхната конкурентоспособност и засилване на експортния им потенциал.

Допустими за кандидатстване ще бъдат микро, малки и средни предприятия с поне три приключили финансови години реализиращи своята дейност в точно определени сектори на икономическа дейност. Одобрените кандидати ще получат финансиране в размер м/у 35% и 70% от разходите си за:


  • закупуване и въвеждане в експлоатация на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни материални активи/ДМА/;
  • закупуване на специализиран софтуер (вкл. за неговото разработване), представляващи дълготрайни нематериални активи (ДНА).

Минималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ на проект е 100 000 лева, а максималният размер в зависимост от категорията на предприятието-кандидат е както следва

  • Микро предприятия: 500 000 лева;
  • Малки предприятия: 750 000 лева;
  • Средни предприятия: 1 000 000 лева

Общият размер на отделените средства за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 146 687 250 лева.

Повече подробности относно условията на кандидатстване и размера на финансовата помощ ще намерите тук.

Подаването на проектното предложение по настоящата процедура се извършва по изцяло електронен, чрез системата ИСУН. Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 16:30 часа на 21.05.2019 г.

Ако процедура „Подобряване на производствения капаците в МСП“ представлява интерес за Вас, екипът на „Приорити Консултинг” ООД предлага безплатна предварителна оценка за допустимост и анализ на шансовете ви да спечелите финансиране.


Свържете се с нас на телефон +359 888 807 322 или на mail:info@prioritybg.com

Още новини