Нова процедура подкрепяща внедряването на енергийно ефективни технологии ще стартира до края на март
Фотография: tagteammfg.com

Нова процедура подкрепяща внедряването на енергийно ефективни технологии ще стартира до края на март

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. подготвят документация за кандидатстване по процедура за Енергийно ефективни технологии в малките и средни предприятия (МСП). От „Министерството на иновациите и растежа“ обосновават нуждата от подобна подкрепа с голямото увеличение на цените на тока и природния газ за българските малки и средни предприятия последните няколко месеца.

Целта на новата програма ще бъде да стимулира бизнеса да инвестира в енергийно ефективни технологии, чрез което да оптимизират разходите си за ток и енергия за производствените си процеси. Заделеният бюджет е близо 70 мил. евро (136 226 120 лв.), като средствата ще бъдат осигурени от първия транш за 2022 г. на инструмента REACT-EU. Индикативният срок за стартиране на процедурата е края на март месец 2022 г.

Очаквайте скоро повече информация относно критериите за допустимост на кандидатите, процентът на безвъзмездната финансова помощ и видът на допустимите разходи по предстоящата процедура.

Още новини